понедельник, 9 июля 2012 г.

Блог це  особиста сторіночка у вигляді щоденника або журналу.
Сучасному педагогові необхідно опанувати сервіс по створенню блогу.



 Блог це ефективний спосіб роботи з класом за межами школи.  Публічність блогу дає можливість учасникам освітнього процесу залишати коментарі до записів. Відкриваються простори для організації додаткової освіти (глибшого вивчення тим). За допомогою блогу можна активізувати творчу діяльність учнів, показати дитячі роботи всьому світу. Я вважаю, що використання блогу в освітньому процесі підсилює інтерес до школи.
Давайте розглянемо  які види освітніх блогів існують
1. блог вчителя-наочника
Даний блог може містити: план або матеріали уроку, короткий конспект, завдання що вчиться,  корисні заслання,  додаткова інформація учням, учбові відео, корисні і цікаві гаджети, форму зворотного зв'язку і так далі.
2. блог класу 
Ви можете створити блог свого класу, запросити як співавторів батьків і учнів, розміщувати інформацію про заходи, які проводяться; плани позакласної роботи; учбові матеріали; інформацію дляя батьків; фотографії і відео класу; і т д.
3. блог мережевого співтовариства  
Мережеві співтовариства - це обмін досвідом і знаннями, скарбничка учбових матеріалів, корисні заслання і онлайн робота.
4.блог наочного об'єднання 
Подібні блоги створюються з метою об'єднання вчителів наочних секцій. У них може міститися інформація для вчителів-наочників, оголошення про конкурси і їх результати, новини в своєї наочної області, учбові матеріали і заслання на цікаві блоги.
5. блог учбового проекту
 Це дуже цікавий блог, присвячений вивченню теми "Повести Белкина", можна визначити і як "блог - учбовий проект" і як "блог, присвячений якійсь конкретній темі". Блог містить опитувальників, завдання, словники. Робота учнів організована і продумана: є методичний паспорт проекту і таблиця оцінювання.
7. блог - "електронний зошит учня"
 Учні можуть використовувати блог як електронний зошит для виконання завдань по різних предметах. У вчителя є можливість прокоментувати виполненоє учнем завдання прямо в блозі.
8. блог - шкільна газета
 Зручна форма для створення, використання і редагування шкільної газети. Широке поле діяльності для учнів: дозволяє проводити різні опити, владнувати дискусії, конкурси, демонструвати фотографії, відео і так далі

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...