воскресенье, 1 июля 2012 г.

Створення і публікація Google Документів

Створення і публікація Google Документів

Зараз ми розглянемо як створити Google Документ і яким чином здійснюється  робота з ним і публікація.

Перший крок: створюємо Google документ.
Другий крок: створюємо  Google форму.
Третій крок: створюємо Google презентацію.

1. Увійдіть в Документи Google під своїм Google аккаунтом.
 2. Вам нададуть вибір або створити, або додати новий документ, презентацію або таблицю.
 3. Як тільки ви зробите свій вибір, вам буде представлений документ, який ви зможете редагувати. Є багато різних типів файлів, які ви можете завантажити в Документи Google.
 4. Всі документи можна редагувати за допомогою панелі, розташованої над документом, натискаючи кнопки: "Курсив", "Напівжирний", "Підкреслений", "Колір тексту" і так далі
5. Щоб вставити зображення, натискуйте значок "Вставити зображення" на панелі інструментів або Натискуйте на вкладку Вставити на панелі інструментів і виберіть Зображення.
 6. Як тільки ви закінчите редагувати документ, опублікуйте його, як веб-сторінку. Той, що таким чином кожен бажає зможе його поглянути.
Також ви маєте  можливість переглянути урок створений Мариною Курвитс


Корисні Функції в документі Google
1Вставка картинки
 Для вставки картинки в наш документ встановлюємо курсор в те місце, де розташовуватиметься картинка, на панелі меню натискуємо кнопку "Вставити" і далі вибираємо "Зображення".
У вікні, що з'явилося, натискуємо кнопку "Огляд", щоб знайти файл на своєму комп'ютері або вказуємо url-адресу картинки (якщо вона опублікована в Інтернет). Натискує на "Додаткові параметри зображення", Ви можете змінити розмір і положення картинки.
2 Вставка формули
 На панелі меню натискуємо "Вставити" і далі вибираємо "Формула". Перед нами вікно редактора формул, яке містить: меню, де можемо вибрати букви грецького алфавіту і різних операторів, поле для введення коди Latex і поле для попереднього перегляду формули.
3 Малювання 
Якщо Ви бажаєте створити свій малюнок - тоді в меню "Вставити" вибирайте "Малювання" і починайте творити! На спеціальній панелі інструментів вибирайте фігури, лінії, визначайте колір і вводите текст. Вибравши фігуру, розтягуйте її в полі для малюнка, міняйте колір ліній, колір заливки фігури, міняйте її розмір (тягніть за білі кухлі) і змінюйте кут повороту (тягніть за зелений кружок).
4 Вставка таблиці 
В меню "Таблиця"  вибираємо "Вставити таблицю" і  у вікні, що з'явилося, визначаємо кількість рядків і стовпців, ширину і висоту, міняємо значення для макету, вибираємо колір і товщину кордону таблиці, колір фону і натискуємо "Вставити". При необхідності, завжди можна додати або видалити рядок (стовпець) таблиці, змінити колір, розмір і вирівнювання, вибравши в меню "Таблиця" відповідну команду.
5 Переклад документа
 це функція перекладу документа, позврляющая перекладати документи з будь-якого і на будь-яку з 42 мов! "Перекладача" Ви знайдете в меню "Інструменти". Я спробую перекласти той текст, що був у мене введений,на англійська мова. Для цього в меню "Інструменти" вибираю "Перекласти документ" і потім мову для переведення. 
6 Публікація і спільний доступ
 Для публікації і спільного редагування документа необхідно натискувати кнопку  "Спільний доступ" і вибрати відповідну команду:
7 Запросити інших користувачів
 (додаємо адреси електронної пошти тих людей, з ким бажаний даний документ спільно редагувати); 
8 Получити заслання для спільного доступу
 (отримуємо заслання для публікації документа в Інтернет); 
9 Продивиться список користувачів, що володіють доступом
 (дивимося, хто має право смотреть/редактіровать документ); 
10 Отправіти, як додаток до електронного листа 
(відправляємо лист, а даний документ автоматично "прикладеться" до листа); 
11 Отправка повідомлень співавторам;
12 Опублікувати як веб-сторінку (публікуємо в Інтернет); 
13 Продивитись  як веб-сторінку (попередній перегляд).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...